Nahajate se na arhivskem spletnem mestu Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

Festival Borštnikovo srečanje — Arhiv 2010 - 2016

Selektorica 49. Festivala Borštnikovo srečanje

Amelia Kraigher

Teatrologinja in publicistka. Piše za dnevno časopisje, radio in strokovno periodiko (Maska, ČKZ, Sodobnost, Revija 2000, Razgledi, Zofa). Kot dramaturginja je doslej sodelovala pri dvanajstih gledaliških, lutkovnih in plesnih predstavah.
Bila je urednica redakcije za kulturo in humanistične vede na Radiu Študent; trenutno je odgovorna urednica revije in založbe Maska. Med drugim je bila sourednica ter avtorica gesel Velikega slovenskega biografskega leksikona za področji gledališča in sodobnega plesa (Mladinska knjiga, 2008), urednica publikacij ter organizatorka strokovnih srečanj na festivalu Teden slovenske drame (2000–2004), vodja mednarodnega simpozija Umetnost, kultura, mesto na Festivalu Borštnikovo srečanje (2009). Bila je članica raznih strokovnih žirij ter selektorica lutkovnih in plesnih festivalov, mdr. v letih 2012 in 2013 selektorica Tedna slovenske drame. Bila je tudi članica strokovnih komisij za uprizoritvene umetnosti na Ministrstvu za kulturo, Oddelku za kulturo Mestne občine Ljubljana ter pri programu Evropske komisije Culture 2000 – Kultura 2000. Je aktivna članica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije, strokovnega odbora Ustanove lutkovnih ustvarjalcev in Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Leta 2011 je prejela štipendijo Ustanove Tarasa Kermaunerja.